2023 10 03 16 47 34

2.jpeg
Bastiaan.jpg
slidercommaom081.jpeg
previous arrow
next arrow
       
      Boek over Labberton
BOEKEN labberton
 
Verschenen bij de tentoonstelling ter gelegenheid van Labbertons 100ste geboortejaar in Pulchri Studio te Den Haag (10 januari tot en met 1 februari 2004)
 
Anton A.C. Labberton (1904–1987) was een Nederlandse schilder die vooral in het buitenland bekend en geliefd was. Hij exposeerde in Parijs, in diverse steden in Duitsland en in Zürich. Pas in 1980 had hij zijn eerste tentoonstelling in Nederland.
Labberton was een compromisloze kunstenaar, die vanuit zijn koffers en met zijn schilderskist, in eenvoud leefde voor zijn kunst. Als een reizende eenling trok hij door Europa, waar hij het landschap aquarelleerde in ongewone abstracties van licht, kleur en vorm.
Iedere aquarel van Labberton is te beschouwen als een tot de essentie vereenvoudigde waarneming van een landschap, een stadsgezicht of een dorp, maar tevens als een abstracte compositie met een eigen harmonie.
 
Zijn werk is in verschillende particuliere en museale collecties opgenoman, zoals het Gemeentemuseum Den Haag, het Stedelijk Museum Amsterdam, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, de Kunsthalle Bielefeld, Museum Bochum en de Kunsthalle Bremen.
 
Prijs: € 15  ex porto
Bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.